• 0729.995.529
  • vanzari@deltaica.ro
  • Str. Cernica, Nr. 19, Tulcea

Summitul Indicații Geografice desfășurat la Galați

12/06/2022
Autor: Deltaica

La sfârșitul lunii aprilie am fost prezenți la Summintul Indicații Geografice de la Galați, organizat în cadrul proiectului “Black Sea Basin Geographical Indications Network / Indicații Geografice în Rețeaua Bazinului Marii Negre” BS GIN, BSB1191, proiect finanțat de Uniunea Europeana prin programul operațional comun “Bazinul Marii Negre” 2014-2020.

Am început cu o vizita în fabrica noastră de la Tulcea din partea celor mai speciali producători de alimente certificate pe scheme de calitate europene din Turcia și Georgia, de asemenea parte a proiectului amintit mai sus. După ce am vizitat fabrica, am servit împreună bucate alese la restaurantul nostru, Ivan Pescar.

În următoarea zi, am fost prezenți la Galați la “Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Răsvan Angheluță”. Prezenta a fost un real succes. Cele trei produse certificate (Scrumbia de Dunăre Afumata IGP, Salata cu Icre de Știucă de Tulcea IGP SI Salata cu Icre de Crap STG) au fost degustate și apreciate din plin atât de ceilalți producători cât și de vizitatori.

După degustare am vorbit despre etapele procesului de certificare, sperând ca prin experiență noastră sa putem ajuta și alți producători cu informații utile în legătură cu procesul de certificare pe scheme de Calitate Europene.

Ne-am simtit extraordinar și dorim pe aceasta cale sa le mai mulțumim încă o data organizatorilor pentru invitație.