Salată cu icre este produsul cel mai reprezentativ al Deltei Dunării, fiind nelipsită de la toate ospățurile pescărești
Rețeta de la origine este una grecească (taramasalata) și a fost pusă în valoare de populația grecească în zona Dobrogei, dar fiind adaptată asemenea altor produse la ingredientele locale, respectiv icre de crap și stiuca, aflate din abundență în această zonă. Metoda a fost preluată și imbunătățită de toți locuitorii Deltei, în special a locuitorilor din Sulina, Tulcea, Sf. Gheorghe și Chilia. Rețeta nou adaptată este net superioară ca și savoare retetei initiale.
Este important de menționat că aceste produse nu se regăsesc în bucătăriile altor țări, constituind un motiv de mândrie a culturii culinare deltaice.
ulei vegetal de floarea-soarelui, icre de hering sărate 12,5% (Ciupea harengus), icre tarama sărate 12% (icre neformate de la specii din familia Cyprinidae, Percidae, Gadidae), apă carbogazificată, zeamă de lămâie.
A se păstra între +2 și +8 ⁰C, inclusiv după deschidere, a se consuma în maxim 48 ore.