Salată “Deltaica” cu icre de crap și ceapă

Salata cu icre de crap este produsul cel mai reprezentativ al Deltei Dunării, fiind nelipsită de la toate ospățurile pescărești din zonă.

Rețeta la origine este una greceasă (taramasalata) și a fost pusă în valoare de populația grecească din zona Dobrogei, dar fiind adaptată asemenea și altor produse la ingredientele locale, respectiv la icre de crap și știucă, aflate din abundență în acea zonă. Metoda a fost preluată și îmbunătățită de toți locuitorii Deltei în special a locuitorilor din Sulina, Tulcea, Sf. Gheorghe și Chilia, rețeta nou adaptată este net superioară ca și savoare rețetei inițiale.

Este important de menționat că aceste produse în prezent nu se regăsesc în bucătăriile altor țări, constituind motiv de mândrie a culturii culinare deltaice.

 

Ingrediente:

Ulei vegetal de floarea-soarelui, icre de știucă sărate 12,5% (Cyprinus carpio – derivate din pește), icre tarama sărate 12% (icre neformate de la specii din familia Cyprinidae – derivate din pește), apă carbogazoasă, zeamă de lămâie, ceapă 0,5%.

  • Capturat la setcă și năvod.
  • Zona de captură: în ape dulci (Delta Dunării – Complex Razim Sinoe).
  • Condiții de păstrare: a se păstra între +2⁰C și +8⁰C.
  • După deschidere, a se păstra între +2⁰C și +8⁰C și a se consuma în max. 48 de ore.
previous arrow
next arrow
Slider