Rapana este un melc marin, ce trăiește pe straturile nisipoase și stâncoase. Este o specie provenită din Marea Chinei, ajunsă în Marea Neagră, pe carenele navelor. Este un produs extrem de apreciat de bucătăria asiatica in special de cea japoneză și coreeană.
Tradițiile locale și-au pus accentul și pe acest produs; astfel rapanele sunt supuse procedeelor de marinare locale cu oțet din vin și condimente.
Ingrediente:
Rapane fără cochilie 58,1% (Rapana venosa), ulei vegetal de floarea-soarelui 29,1%, zeamă de lămâie 10,3%, oțet din vin, zahăr, sare, condimente (piper negru boabe, foi de dafin, ienibahar boabe, coriandru boabe). Capturate în Marea Neagră (FAO 37.4.2), cu traule sau cu scafandri.
- Cantitate netă: 165 grame
- Cantitate netă scursă: 100 grame
Condiții de păstrare: A se păstra între +2 și +8 ⁰C, inclusiv după deschidere, a se consuma în maxim 48 ore. Produs marinat și refrigerat.