Marinată lipovenească

Produsul este realizat după o rețetă veche a pescarilor ruși-lipoveni, transferată de la gurile Donului la gurile Dunării, odată cu sosirea acestora pe aceste meleaguri.

Rețeta inițială a reprezentat o modalitate de valorificare a speciilor inferioare de pește (plătică, roșioară și caras) printr-o metodă de preparare inedită – prăjirea și apoi marinarea peștelui porționat.

Metoda are avantajul că facilitează macerarea rapidă a oaselor de pește, produsul final având o savoare unică, obținută prin combinarea gustului de pește prăjit cu marinată de oțet din vin și selecția specială de condimente.

 

Ingrediente:

Rondele babușcă prăjite (Rutilus rutilus), rondele caras prăjite (Carrassius auratus gibelio) 54%, oțet din vin, sare, zahăr, condimente (coriandru, foi de dafin, ienibahar, piper negru boabe), ulei vegetal de floarea-soarelui.

  • Capturat la setcă și năvod
  • Zona de captură: Delta Dunării, Complex Razim-Sinoe. Condiții de păstrare: a se păstra între +2⁰C și +8⁰C.
  • După deschidere, a se păstra între +2⁰C și +8⁰C și a se consuma în max. 48 de ore.
marinata lipoveneasca