Marinata lipoveneasca de crap argintiu

Produsul este realizat după o rețetă veche a pescarilor ruși-lipoveni, transferată de la gurile Donului la gurile Dunării, odată cu sosirea acestora pe aceste meleaguri.Metoda de preparare a marinatei de crap argintu este inedită – se realizează prin prăjirea și apoi marinarea peștelui porționat.

Metoda are avantajul că facilitează macerarea rapidă a oaselor de pește, produsul final având o savoare unică, obținută prin combinarea gustului de pește prăjit cu marinată de oțet din vin și selecția specială de condimente.

Ingrediente:

Rondele de crap argintiu/ sanger (Hypophthalmichthys molitrix), prăjite în ulei de floarea-soarelui 52%, apă, oțet din vin, sare, zahăr, condimente (coriandru boabe, foi de dafin, ienibahar boabe, piper negru boabe, în proportii variabile).

  • Capturat în ape dulci/ crescătorie din Delta Dunării, Complex Razim Sinoe (FAO-05), la setcă sau năvod.
  • Produs prăjit și marinat.
  • Condiții de păstrare: a se păstra între +2°C și +8°C, inclusiv după deschidere, a se consuma în maxim 48 de ore.
Marinata Lipoveneasca de Crap Argintiu