Macrou afumat la rece

Macroul sau scrumbia albastră, cum era denumit în trecut, era prezent, cândva, în bancuri imense, la gurile marelui fluviu, însoțind-o pe ruda sa “Scrumbia de Dunăre” în marșul nupțial, la început de primăvară.

Prin afumarea la rece, metoda atribuită pescarilor ruși-lipoveni, scrumbia albastră a țintit la primul loc printre delicatesele pierdute ale Deltei.

Ingrediente:

Macrou eviscerat 95% (Scomber scombrus), sare, zahăr, fum natural (rumeguș din fag).

  • Capturat la plasă – pungă și traul.
  • Zona de captură: FAO-27. Produs afumat.
  • Produs ambalat în vid.
  • Condiții de păstrare: a se păstra între +2⁰C și +8⁰C.
  • După deschidere, a se păstra între +2⁰C și +8⁰C și a se consuma în max. 48 de ore.
previous arrow
next arrow
Slider