Ivan Pescar

Un restaurant sinonim culturii gastronomice a Dunării

Deltaica Seafood este partener (asociat fondator) în Ivan Pescar SRL, companie care desfășoară activități de alimentație publică prin restaurantele Ivan Pescar din Tulcea și Ivan Pescar & Scrumbia Bar din București.

Regretatul celebru canoist Ivan Patzaichin, laureat cu aur de patru ori la Jocurile Olimpice este ambasadorul de brand al restaurantului Ivan Pescar & Scrumbia Bar, un proiect culinar al Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23 şi al Asociaţiei RO-PESCADOR. Misiunea restaurantului concept este de a aduce tradițiile pescărești din Dunăre în prim-planul circuitului gastronomic urban.

Ivan Pescar - Fish Bar
(Tulcea)

Faleza Tulcea, Tulcea 820244, Romania +40 240 515 861

Ivan Pescar & Scrumbia Bar
(București)

Str. Uranus, nr 150, cladirea The Ark, parter, București +40 729 384 828

Pe aripile bunului gust

Numele restaurantului, Ivan Pescar, este numele unei specii de păsări care trăiește în România, în Delta Dunării, dar și în Europa. Supranumit și pescărelul albastru (Alcedo Atthis), sau King Fisher, pasărea Ivan Pescar este simbolul restaurantului și se remarcă prin penajul colorat în nuanțe argintii și albastre.

Din apă, în farfurie

Din 2016, Ivan Pescar a fost primul restaurant cu specific pescăresc din Tulcea, de după 1989. Ambele restaurante au ca principal obiectiv promovarea bucătăriei locale deltaice, prin rețete și resurse acvatice din Delta Dunării și Marea Neagră.
Pe principiul –Din apă, în farfurie – restaurantele formează, fără intermediari, unicul lanț alimentar scurt integrat din România, susținut de cele două companii, pornind de la pescuit, prelucrare și realizarea preparatelor.

Experiență unică de hrană
și design deltaic

Restaurantele Ivan Pescar servesc mese simple și excelente de pește sezonier, după rețete și moduri de preparare practicate de oamenii obișnuiți ai Dunării.

Designul de interior formează o legătură simbiotică cu natura Deltei, prin materialele folosite, paleta de culori și obiectele decorative autentice împrumutate din comunitățile deltaice.

Restaurantul are în meniu 20 de feluri de mâncare, preparate cu pește din Dunăre pe baza unor rețete exclusive tradiționale, care respectă perioadele de prohibiție în pescuit și bucătăria deltaica.