Societatea Miadmar Fishing SRL Sulina, parte din grupul de firme Deltaica Seafood, activează în domeniul pescuitului comercial marin costier încă din 1999. Tradiția pescuitului în familia Buhai cuprinde un secol de activitate, începând cu bunicul fondator, Onofrei Buhai, până în prezent, în căutarea comorilor știute și neștiute ale Dunării.
Pregătirea de specialitate și experiența asociaților și famiilor acestora în domeniul pescuitului comercial și industrial debutează pe ambarcațiuni mici, iar ulterior se dezvoltă ca activitate pe nave specializate.
În 2004, societatea achiziționează navele Trawler Costier Meduza 4 și Flamingo 4, modernizate la nivelul tehnologic al navelor din Europa de Vest.
Prospețimea peștelui capturat de navele de pescuit Miadmar Fishing este menținută la calitate înaltă mulțumită unui sistem de gheață lichidă din apă de mare prezent la bord, containerelor izoterme în care este depozitată captura, inclusiv de facilitatea de la cheu, Cherhana Miadmar Sulina, dotată cu materiale agreate UE.
Prelucrarea superioară a peștelui capturat se realizează în unitatea de procesare din Tulcea, Strada Cernica, Nr. 19 pentru a produce preparate și semiconserve de calitate înaltă și foarte savuroase, disponibile în comerț pentru piața națională în magazine specializate, dar și retail pentru piața intracomunitară.
*În produsele Deltaica – Tradiții sănătoase nu sunt folosiți conservanți industriali, nu sunt folosiți coloranți industriali, nu sunt folosite arome artificiale, niciun fel de aditiv tehnologic.
Deltaica Seafood SRL este membru fondator în cadrul Asociației RO-Pescador. Aceasta este o organizație de producători reprezentativă, recunoscută în cadrul sectorului de pescuit marin și a procesării peștelui și moluștelor din Delta Dunării și Marea Neagră, formată în contextul aplicării Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM).
De asemenea, prin grupul aplicant Asociația RO-Pescador, Deltaica Seafood a depus la MADR două cereri naționale pentru certificarea ca produse cu Indicație Geografică Protejată (IGP) si o cerere pentru certificarea unui produs cu Specialitate Traditionala Garantata (STG) pe scheme de calitate europeană certificarile fiind obtinute ulterior.
Produs certificat IGP Protejat National, certificare obtinuta in 2018.
Produs certificat IGP Protejat National, certificare obtinuta in 2021.
Produs certificat STG Protejat National, certificare obtinuta in 2021.
Deltaica cultivă o filosofie sustenabilă în recoltarea peștelui maritim și dunăresc prin intermediul unor practici care au în vedere vitalitatea pe termen lung a speciilor capturate și calitatea naturală a apelor, inclusiv bunăstarea comunităților dependente de pescuit.
Pentru a proteja stocurile de pește în viitor, respectăm cu strictețe directivele privind pescuitul sezonier și avem în vedere legăturile ecologice dintre diferitele specii de pești și habitatele acestora.
Mai presus de inițiativele proprii, Deltaica Seafood susține orice tip de acțiune care pune în valoare piscicultura sustenabilă din Deltă, inclusiv orice tip de strategie de repopulare cu pește datorită pescuitului excesiv și a braconajului.
Scrumbia de Dunăre este un pește marin din familia clupeide, regăsit în Marea Azov și Marea Neagră, care pătrunde în fluvii și migrează primăvara pentru a-și depune icrele. Scrumbia este cel mai gras pește din lume la nivelul de mărime respectiv. Grăsimea Scrumbiei de Dunăre este formată din acizi grași polinesaturați. Ca aliment-dietetic, ajută la scăderea colesterolului.
Scrumbia de Dunăre eviscerată și afumată este un produs tradițional românesc provenit din județul Tulcea, procesat de Deltaica Seafood sub marca "Deltaica", certificat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP) pe scheme de calitate Europene.
află mai multeCrapul argintiu, sângerul sau fitofagul este un pește originar din China, aclimatizat in tara noastra la inceputul anilor ’60. În prezent, poate fi găsit în Dunăre, Deltă și râuri mari. Valoarea economică a sângerului este mare, acesta are un ritm de creștere ridicat, carnea foarte gustoasă și bogată în grăsimi (aproape 20%).
Macrou este o denumire comună aplicată unui număr mare de specii de pești pelagici, în majoritate, dar nu exclusiv, din familia Scombridae. Acestea se găsesc atât în mările temperate, Marea Neagră, Mediterană, cât și în cele tropicale, care trăiesc cel mai adesea de-a lungul coastei sau în largul oceanic. Ca pește de consum, are o carne gustoasă și bogată în nutrienți.
Șprotul european este un pește marin din familia clupeide, asemănător cu heringul. Mările specifice în care se găsesc speciile includ Marea Irlandei, Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Hebrilor. Peștele are aproximativ 12% grăsimi în carne și este o sursă de multe vitamine. Când este folosit pentru mâncare, poate fi conservat, sărat, prăjit, la grătar, coapt, marinat și așa mai departe.
Știuca este un pește răpitor din familia esocide (Esocidae), răspândit în apele stătătoare sau lin curgătoare, cu multă vegetație. În România, știuca se găsește în toate râurile, bălțile, iazurile, lacurile, de la Dunăre și până în zona mrenei. Este un pește răpitor foarte lacom, considerat "rechinul" apelor dulci, care atacă nu numai peștii ci și păsările și mamiferele acvatice. Are valoare economică ridicată, atât pentru carne, cât și pentru icre.
Șalăul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în ape curgătoare cu curs domol, lacuri, bălți, inclusiv ape sărate cu concentrație de până la 1%. Se regăsește în Marea Neagră, Marea Caspică, Marea Baltică și multe alte mări din lume, inclusiv în fluvii – Dunăre, Elba etc și afluenții acestora.
Rapanele sau melcii de mare sunt moluște marine din familia Muricidae care cresc în Marea Neagră și oferă un conținut bogat de minerale, vitamine și acizi grași omega-3. Cochiliile de rapane se regăsesc pe plajele de pe litoral și moluștele în sine pot fi preparate pe baza unei suite de rețete marine.
Calcan (Scophthalmus maeoticus) Unul dintre cei mai gustoși pești din Marea Neagră și formă plată, de romb, calcanul trăiește în mare, camuflat în nisip sau în bancuri mai mari de pește. Calcanul conține proteine, vitamina B12, seleniu, niacina, magneziu și fosfor.
Crapul sălbatic poate fi regăsit în apele și bazinele Mării Mediterane, Mării Negre, Mării Caspice, Mării Aral, fiind răspândit aproape pe tot globul, populând apele dulci și cele salmastre. Carnea de crap este foarte gustoasă, bogată în valori nutritive.
Scrumbia de Dunăre este un pește marin din familia clupeide, regăsit în Marea Azov și Marea Neagră, care pătrunde în fluvii și migrează primăvara pentru a-și depune icrele. Scrumbia este cel mai gras pește din lume la nivelul de mărime respectiv. Grăsimea Scrumbiei de Dunăre este formată din acizi grași polinesaturați. Ca aliment-dietetic, ajută la scăderea colesterolului.
Scrumbia de Dunăre eviscerată și afumată este un produs tradițional românesc provenit din județul Tulcea, procesat de Miadmar sub marca Deltaica, în curs de aprobare la UE pentru certificarea de produs cu indicație protejată – Denumire de Origine Protejată (DOP).
află mai multeCrapul sălbatic poate fi regăsit în apele și bazinele Mării Mediterane, Mării Negre, Mării Caspice, Mării Aral, fiind răspândit aproape pe tot globul, populând apele dulci și cele salmastre. Carnea de crap este foarte gustoasă, bogată în valori nutritive.
Crapul argintiu, sângerul sau fitofagul este un pește originar din China, aclimatizat in tara noastra la inceputul anilor ’60. În prezent, poate fi găsit în Dunăre, Deltă și râuri mari. Valoarea economică a sângerului este mare, acesta are un ritm de creștere ridicat, carnea foarte gustoasă și bogată în grăsimi (aproape 20%).
Știuca este un pește răpitor din familia esocide (Esocidae), răspândit în apele stătătoare sau lin curgătoare, cu multă vegetație. În România, știuca se găsește în toate râurile, bălțile, iazurile, lacurile, de la Dunăre și până în zona mrenei. Este un pește răpitor foarte lacom, considerat "rechinul" apelor dulci, care atacă nu numai peștii ci și păsările și mamiferele acvatice. Are valoare economică ridicată, atât pentru carne, cât și pentru icre.
Șalăul este un pește răpitor de apă dulce care trăiește în ape curgătoare cu curs domol, lacuri, bălți, inclusiv ape sărate cu concentrație de până la 1%. Se regăsește în Marea Neagră, Marea Caspică, Marea Baltică și multe alte mări din lume, inclusiv în fluvii – Dunăre, Elba etc și afluenții acestora.
Șprotul european este un pește marin din familia clupeide, asemănător cu heringul. Mările specifice în care se găsesc speciile includ Marea Irlandei, Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Hebrilor. Peștele are aproximativ 12% grăsimi în carne și este o sursă de multe vitamine. Când este folosit pentru mâncare, poate fi conservat, sărat, prăjit, la grătar, coaptă, marinat și așa mai departe.
Unul dintre cei mai gustoși pești din Marea Neagră și formă plată, de romb, calcanul trăiește în mare, camuflat în nisip sau în bancuri mai mari de pește. Calcanul conține proteine, vitamina B12, seleniu, niacina, magneziu și fosfor.
Macrou este o denumire comună aplicată unui număr mare de specii de pești pelagici, în majoritate, dar nu exclusiv, din familia Scombridae. Acestea se găsesc atât în mările temperate, Marea Neagră, Mediterană, cât și în cele tropicale, care trăiesc cel mai adesea de-a lungul coastei sau în largul oceanic. Ca pește de consum, are o carne gustoasă și bogată în nutrienți.
Rapanele sau melcii de mare sunt moluște marine din familia Muricidae care cresc în Marea Neagră și oferă un conținut bogat de minerale, vitamine și acizi grași omega-3. Cochiliile de rapane se regăsesc pe plajele de pe litoral și moluștele în sine pot fi preparate pe baza unei suite de rețete marine.